Lymfedrænage

Dansk Lymfedrænage Skole

Seneste nyt om uddannelses start

Uddannelsen gennemføres i København og Silkeborg og er på 2 × 2 dage.

Silkeborg: 8. til 9. og 22. til 23. januar 2018.

København/Herlev: 12. til 13. marts og 9. til 10. april 2018.

Et kursus på 4 dage koster 5000,- kr.

Tilmelding

Tilmelding på telefon 22269551 og email: erna@sundhedsoasen.dk.

Eller udfyld nedenstående formular:

Navn *

Adresse *

Postnummer, by *

Telefonnummer *

Email *

Evt. hjemmeside

Sted

Uddannelse

Underviser

Erna Troels. Uddannet Lymfedrænageterapeut ad modum Vodder og MLD/CDT terapeut på den internationale skole i Østrig.

Antal deltagere

Max 12

Mad og drikkevarer

Kaffe, te, vand, frugt og lidt morgenmad er inkluderet.

Undervisningsmateriale

Er inkluderet. Der kan tilkøbes en instrukions-DVD.

Lymfedrænage - Hudens naturlige vej til foryngelse

Lymfedrænage som kosmetologisk/dermatologisk behandling

Lymfedrænage er en meget blid, fjerlet og pulserende behandlingsform. Den er væskedrivende, udrensende, afstressende og immunstyrkende.

På dette kursus arbejder vi med hals/decollete og ansigt/hoved. Kurset er først og fremmest til dig der gerne vil udvide din værktøjskasse med et redskab til:

Du vil få nye muligheder for at behandle bl.a. træt hud, uren hud, rynker, ar mv, og samtidig bl.a. at behandle halsbetændelse, forkølelse, mellemørebetændelse, bihulebetændelse, paradentose og rosacea

Lymfedrænage giver en naturlig udrensning indefra. Stagneret lymfe ælder huden ved at cellerne bliver forgiftet af deres egne affaldsprodukter. Når disse affaldsstoffer ligger i huden, øger det degeneration og atrofi. Huden bliver tynd, slap og tør

Lymfedrænagen, som er baseret på biologiens love, tilfører frisk vævsvæske og forynger huden

Man kan også sige det på en anden måde:

Den æstetiske effekt

Den ydre virkning af lymfedrænage kaldes den æstetiske effekt, fordi dens påvirkning giver en hurtig renovering af det kutane væv, en regenerering af det yderste hudlag og bindevæv. Det hjælper os med at opnå en sundere, yngre, mere levende, mere strålende hud.

Den hygiejniske effekt

Den indre effekt af lymfedrænage kaldes den hygiejnisk effekt. Drænering af bindevævet befrier organismen fra sine affaldsprodukter, giver mulighed for at organerne fungerer bedre, har en regenererende virkning og styrker immunsystemet.

(Citat: les nouvelles esthetiques 1983)

Lymfesystemet "The forgotten circulation"

Lymfesystemet er en hel verden for sig. Det består af et kæmpe net af forgrenede kar, der gennemstrømmer, ernærer og fjerner affaldsstoffer fra alle kroppens væv og organer, herunder også huden. De hvide blodlegemer, som skal bruges bl.a. i kampen mod virus og bakterier, modnes her.

Al kroppens lymfe filtreres undervejs i lymfeknuderne. Lymfesystemet er afgørende for styrken af vores immunforsvar.

70% af vores kropsvægt består af væske, så vi kan sammenligne lymfesystemet med pumpen i et akvarium. Ligesom et akvarium er smukt når vandpumpen og filterfunktionen er afstemt efter fiskenes og planternes behov, er det en dyb tragedie, når pumpen stopper eller filtrene stoppes til og vandet forplumrer. Hele livsgrundlaget forsvinder og fiskene dør.

Vi kan betragte kroppen som et akvarium, hvor cellerne er afhængige af en stadig tilførsel af iltholdigt blod og frisk næringsholdig vævsvæske for at holde os raske. Lymfedrænage kan medvirke til, at det sker.

Kosmetologisk udgangspunkt for lymfedrænage

Lymfedrænage blev i 1930erne udviklet af danskeren Dr. Emil Vodder. Han udviklede den først som en kosmetologisk behandling, som blev præsenteret på den internationale "Sundhedspleje- og skønhedsudstilling" i 1936 i Paris. Her vakte behandlingen opsigt, og fik megen interesse og mange rosende ord med på vejen. Siden udviklede han det til en hel kropsbehandling.

Lymfedrænagen er siden blevet brugt i vidt omfang i store dele af verden af både kosmetologer og andre behandlere.

Midt i 1970rne opfordrede CIDESCO sine skoler til at indføre Manuel Lymfedrænage i undervisningen .

Først i 1980erne skrev flere internationale kosmetologiske magasiner om lymfedrænage. Både den franske og engelske udgave af ”les nouvelles esthetiques” skrev en artikelserie over 4 numre og både det tyske "kosmetikerinnen-fachzeitung" og "Kosmetik international" skrev om lymfedrænage.