Lymfedrænage

Kunderne fortæller

Kvinde, 59 år

Jeg er 59 år og har haft fibromyalgi i mange år. Jeg har fået 6 lymfedrænage behandlinger, og det har været en fantastisk oplevelse. Behandlingerne er blide og meget afstressende og virkningen har for mig været over al forventning.

Jeg kan vist bedst illustrere det via en 10-punkt skala.

Smerter fra 10 til 8. Smerterne kan stadig toppe, men er generelt lavere.

Fordøjelse fra 8 til 6.

Søvnkvalitet fra 9 til 4. Jeg sover meget bedre og har mere energi om dagen.

Lymfedrænage er kommet ind i mit liv for at blive.

Kvinde, 25 år

Jeg kom til lymfedrænage, fordi jeg gerne ville have styrket mit immunforsvar. Jeg havde i en periode på flere år haft gentagne blærebetændelser. Jeg fik 12 behandlinger. Det er over to år siden nu, og jeg har ikke haft blærebetændelse siden.

Kvinde, 50 år

Jeg har i mange år døjet med et dårligt fungerende lymfesystem (er undersøgt hos læge og på hospital). Den mest udtalte gene er, at jeg mærker trykken bag øjnene. Generelt er mine arme og ben spændte.

Jeg er ofte ikke på toilettet i løbet af en arbejdsdag. De første par dage efter en behandling, er jeg det flere gange. Kan, når behandlingen er halv færdig, mærke at trykket bag øjnene forsvinder.

Jeg tager ind imellem vanddrivende medicin, når trykket bag øjnene bliver for slemt, men undgår det helst, og kan oftest holde generne nede med en lymfedrænagebehandling om måneden og gymnastik.

Kvinde, 49 år

Jeg havde ondt i tænderne i den ene side i overmunden, og havde bestildt tid hos tandlægen til dagen efter den første lymfedrænagebehandling. På et tidspunkt i behandlingen får jeg meget mundvand og kan mærke at smerten slipper. Da jeg går fra behandlingen er smerten væk. Tandlægen kan ikke se noget særligt dagen efter. Måske lidt tendens til tandkødsbetændelse.

Efter næste behandling spændte det lidt op i den side af hovedet, men det forsvandt i løbet af nogle timer, og jeg har ikke mærket noget siden.

Kvinde, 60 år

Jeg er by-pass opereret for 10 år siden. Mine ben er generelt hævede og specielt lige over anklerne, også fødderne hæver i løbet af dagen. Det ben, hvor venen til by-pass operationen er taget, hæver mest. Også hænderne hæver nogle gange. På dage hvor jeg går og står meget, bliver det værre. Jeg har i perioder meget uro i mine ben.

Jeg føler, at mine ben bliver lette efter en behandling, vævet er mere blødt, og uroen forsvinder en periode. Ved måling før og efter behandling kan der være op til 1,5 cm forskel.

Generelt tisser jeg en del mere de første par dage efter en behandling

Jeg er meget glad for foddrænagen. Hævede fødder er ikke rare at gå på, så det er næsten som at svæve, når man går ud efter en god fodbehandling.

Kvinde, 32 år

Jeg opsøgte lymfedrænage, fordi jeg - stadig, jeg synes jo ikke at jeg er teenager længere - havde uren hud i nederste del af ansigtet og ned på halsen. Jeg fik 6 behandlinger, og min hud er fin nu. Skulle det komme tilbage, ved jeg, hvad jeg skal gøre.